Foto: pixabay.com

Svemir je duboko izdahnuo u zoru 19.8.2020. i tim izdahom kolektivno smo ušli u novi ciklus, ciklus koji završava s dubokim udahom Univerzuma 28.01.2021. Okrećemo neke nove stranice u našim životima i krećemo nekim novim putevima! Ovaj novi početak bit će iznimno naglašen, jak i neminovan. Sudbinske i davno zapisane događaje u predstojećem periodu nećemo moći izbjeći.

Mars, Merkur i Jupiter aktiviraju Os čvorova

Svemir je duboko izdahnuo u zoru 19.8.20. i tim izdahom kolektivno smo ušli u novi ciklus, ciklus koji završava s dubokim udahom Univerzuma 28.01.2021.g. Ovaj novi početak bit će iznimno naglašen, jak i neminovan.

Zašto?

Zato što su Mjesec, Merkur i Sunce bili u konjunkciji i tako udruženi odigrali su okidač za aktivaciju Mjesečevih čvorova. Aktivirali su ih preko sekstila sa Sjevernim mjesečevim čvorom u Blizancima i trigonskim aspektom ka Južnom mjesečevom čvoru u Strijelcu.

Neki čvorove  zovu i vratima sudbine, a drugi za njih kažu da su vrata karme. Mjesečevi čvorovi predstavljaju imaginarne točke u astrologiji i našim horoskopima, točke kojima se odvija putovanje duše kroz ovaj život, od prošlosti ka budućnosti uz sudbinske događaje i božanski upliv.

Južni mjesečev čvor simbolizira karmičko nasljeđe, poznato mjesto na kojem se inercijom zadržavamo te samim tim i zonu komfora. U evoluciji duše JMČ je put koji trebamo ostaviti iza sebe i krenuti ka Sjevernom mjesečevom čvoru.

Sjeverni mjesečev čvor je mjesto naše ovoživotne misije, put kojega je duša odabrala proći u ovome životu. Put na kojemu još nije bila pa je i samo putovanje kao i destinacija neizvjesno! To je put rasta, osobne evolucije, a destinacija predstavlja ovoživotnu misiju!

Tranziti čvorova odvijaju se u retrogradnom kretanju i uvijek su udaljeni za 180* jedan od drugoga, u opoziciji su. Tranzitiraju jednim znakom oko 18 mjeseci a da bi obišli cio zodijački krug treba im 18.5 godina!

Od svibnja ove godine nalaze se na osi Blizanac SMČ / Strijelac JMČ te u simbolici ova dva znaka donose promjene i zbivanja do 18.01.2022.

Posljednji put čvorovi su bili na istim pozicijama u periodu od 13.10.2001. do 14.04.2003.g i probajte se prisjetiti koje teme su vam tada u životu bile aktualne jer možda je sada vrijeme revizije istih.

U aktualnom periodu Merkur je vladar SMČ, a Jupiter JMČ te trebamo obratiti pažnju na aspekte Merkura i Jupitera, jer oni će biti okidači sudbinskih događaja. Kao i tranzitne planete.

Mars iz Ovna je aktivirao os čvorova 22.8., kao i Merkur 29.8., a potom i Jupiter 17.9., tako da sudbinske i davno zapisane događaje u predstojećem periodu nećemo moći izbjeći.

Okrećemo neke nove stranice u našim životima i krećemo nekim novim putevima!

Sretno!

Astrologija Pallas