9.2.2020. Snježni Mjesec će obasjati nebo…


Što donosi i na koja 4 znaka će najviše utjecati?

Foto: pixabay.com

Astrolozi vjeruju da je ovaj prirodni fenomen odlična prilika da zbacimo sa sebe nepotrebni teret jer će nam utjecaj Snježnog Mjeseca pomoći da donosimo prave odluke. Snježni Mjesec može nam osvijetliti put, osloboditi nas nekih iluzija, bilo da su u pitanju ljubavne ili poslovne.

Ovaj pun Mjesec tradicionalno je poznat kao Snježni ili gladni Mjesec jer se tijekom njega često mogu vidjeti najsnježnije snježne padavine, a dolazi pred kraj zime kada se oskudijeva hranom.

Super Mjesec će se pojaviti na nebu ovog vikenda, s najvećom vidljivošću u 9. veljače/februara u ranim jutarnjim satima.

“Mjesec će biti pun oko tri dana, od petka navečer do ponedjeljka ujutro, te će biti vikend punog Mjeseca”, rekao je Gordon Johnston iz NASA-e.

Mjesec je pridjev ‘snježni’ dobio po mjesecu veljači/februaru, za koji se očekuje da je mjesec s najviše snježnih padavina u godini.

Sjajniji i veći Mjesec nego što je to uobičajeno, slavila su još indijanska plemena. Zanimljivo je kako su drevni narodi upravo lunarni ciklus umjesto Sunčevog koristili za obilježavanje sezonskih promjena.

 

Što nam astrološki donosi Snježni Mjesec?

Astrolozi vjeruju da je ovaj prirodni fenomen odlična prilika da zbacimo sa sebe nepotrebni teret jer će nam utjecaj Snježnog Mjeseca pomoći da donosimo prave odluke.

U ovom smislu na pun Mjesec simbolizira dušu. Smatra se da prenosi energiju do Zemlje koju je na svome putu ”upio” od Sunca.

Mjesec nam zato daje osjećaj o prisutnosti energije, a kako Sunce i Mjesec zajedno upravljaju mijenama na Zemlji, daju nam i osjećaj sigurnosti.

U skladu s tim, s astrološkog aspekta Mjesec potiče na čišćenje i oslobađanje nepotrebnog tereta u životu. S obzirom na to da je za ovo prisutna jaka energetska predispozicija, potrebno je preuzeti kontrolu nad ovim procesom kako bismo sa sigurnošću odbacili neželjene stvari.

Riječ je o periodu pretjerivanja s osjećajem krivnje i samokritičnosti.

Astrolozi smatraju da bi trebalo obratiti pažnju na moguće prevare. Ali, Snježni Mjesec može nam osvijetliti put i olakšati donošenje odluka, te nas osloboditi nekih iluzija, bilo da su u pitanju ljubavne ili poslovne.

Utjecaj ovog perioda najviše će osjetiti osobe rođene u znaku Djevice, Ribe, Strijelca i Blizanca, kao i oni kojima je podznak ili Mjesec u ovim znakovima.

novosti.rs

Pun Mjesec u Lavu 9.2. – Ljubav koju daješ doći će do prave osobe!

Foto: pexels.com

Ovaj Uštap nas osnažuje u namjeri da živimo ono što volimo, pružamo ljubav, ali isto tako da ju naučimo primiti jer zaslužujemo biti voljeni. Venera u blizini Kirona tijekom ovog punog Mjeseca upire prstom u nezacijeljene rane. Povrede iz prošlosti izlaze na površinu i pazite da ne upravljaju vama i vašim postupcima.

U nedjelju, 9. veljače u 8 sati i 34 minute očekuje nas pun Mjesec u znaku Lava. Opisuju ga teatralnost, potraga za ljubavlju, zabavom, za ispunjenjem želja.

Ovo je pravo vrijeme za osvještavanje koga i što volite.

Kome poklanjate svoju pažnju?

Jeste li spremni otvoriti vrata svog srca i pružiti ljubav, bez obzira na konačni ishod?

Činiti bez očekivanja, bez prosudbi, bez kalkulacija i manipulacija? Onako iskreno, iz srca…

Biti toliko snažan i svjestan sebe, da znaš kako te pružanje ljubavi i voljenje ne može ugroziti?

I ako tvoja djela ne dođu do srca osobe koju u ovom trenutku želiš, ništa nije izgubljeno, osim krivog izbora. Ljubav koju daješ doći će do prave osobe. Ljubav koju daješ ne može biti uzaludna. Ona je tvoj dar, pomaže ti da osnažiš svoje srce i sposobnost kreiranja obilja.

Često imamo pogrešna uvjerenja, tipa, ako otkrijem svoje osjećaje, pokažem da mi je stalo, neću mu više biti zanimljiva. Ako takvoj osobi to nije prihvatljivo, ona – ili ne želi ozbiljnu vezu s vama ili naprosto nije sposobna osjetiti i dati ljubav. Želite li takvu situaciju? Vjerujem da ne.

Ljubav liječi i iscjeljuje. Ne samo osobu koja ju prima, već i nas same.

Zašto se onda tako bojimo ljubavi? Zašto se s njom igramo skrivača?

Ranjivi smo, krhki. Ali upravo je tu i mjesto naše najveće snage.

Ovaj Uštap nas osnažuje u namjeri da živimo ono što volimo, pružamo ljubav, ali isto tako da ju naučimo primiti jer zaslužujemo biti voljeni.

Sada se u nama budi hrabrost da učinimo nešto što prije nismo, a željeli smo.

No da bismo krenuli prema naprijed, poboljšali stanje u postojećoj vezi ili pronašli partnera ‘po mjeri’, dobro je nakratko zastati i pogledati u sebe.

Venera u blizini Kirona tijekom ovog punog Mjeseca upire prstom u nezacijeljene rane.

Povrede iz prošlosti izlaze na površinu i pazite da ne upravljaju vama i vašim postupcima.

Moram li se za ljubav dokazivati pomažući partneru, udovoljavajući mu preko svake mjere na način da izgubim sebe iz vida?

Osjetite li potrebu da se vratite unatrag kako biste bolje shvatili ono što se dogodilo, učinite to. Mislite li da postoji šansa za boljitak i napredak s njim/njom, učinite sve što možete.

Samo nemojte ostavljati stvari nedovršene, živjeti i postupati iz otvorene rane…

Zacijelite boli, ozdravite sebe.

Birajte najbolje za sebe. Shvatite da ne možete nikoga spasiti. Neće vas zbog toga više voljeti, dapače može vas i izdati, napustiti jer postajete svjedokom njegovih slabosti. Jedina osoba koju možete i trebate spasiti ste vi sami.

Spasiti od strahova, od nesigurnosti, od nepovjerenja u ljubav i uvjerenja da ona nije moguća.

Jer je.

Ljubav nam je dana samim postankom. I uvijek je tu. Samo je pitanje koliko čujemo vlastito srce i koliko mu dopuštamo da diše.

Razum je koristan.

Srce je autentično, u njemu se susrećemo sa samima sobom.

U razdoblju do idućeg punog Mjeseca odbacite krivnje, terete i ograničenja koji vas sputavaju da izađete na put srca.

Radite ono što volite.

Budite slobodni učiniti ono što vam srce želi.

Ne možete pogriješiti.

Ako i ne uspijete u svom naumu, to samo znači da to nije vaš put. I krenite dalje.

Pronađite ono od čega vaše srce titra od ispunjenja i zadovoljstva.

‘Otvoriti se i vjerovati u to da nas onaj drugi prihvaća onakvima kakvi jesmo, stav je koji dolazi iz ljubavi i vodi nas prema ljubavi. Ne moram se maskirati u snažnu osobu kako bi me volio. Ako to učinim, nikad neću saznati možeš li me voljeti onakvu kakva doista jesam: ranjiva, slaba ili kakva god bila.’ (iz knjige ‘Voljeti se otvorenih očiju’, Jorge Bucay)

Julijana Oremović

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *