Foto: pixabay.com

Započinje razdoblje najsretnijeg astrološkog aspekta trokuta, a naročito je povoljan utorak, 05. 05. kada će na nebu biti velik zračni trokut Mjeseca, Venere i Marsa. Veliki trokut znači da su tri planete u istom elementu povezane ovim sretnim aspektom. Puni Mjesec u Škorpionu 7.5. ima posebnu ulogu i izrazitu moć i snagu!

Nakon burnog razdoblja i teških aspekata, stvari se napokon raščišćavaju, te ulazimo u razdoblje mira i sretnih astroloških aspekata. Danas je Mjesec u Vagi i kreće razdoblje harmonije, mira i sklada.

Započinje razdoblje najsretnijeg astrološkog aspekta trokuta, tako da nas u narednom razdoblju očekuje puno trokuta između planeta na nebu.

Trokut se smatra aspektom gdje planete surađuju, nadopunjuju se, daju snagu jedna drugoj pa sve glatko ide i teče. Sunce i Merkur su u prethodnom mjesecu, dok su prolazili kroz Ovna, radili najzahtjevniji aspekt kvadrat prema Jupiteru, Saturnu i Plutonu, te je svima već bilo dosta karantene, zatočenosti, bolesti.

Sad, dok Sunce i Merkur tranzitiraju kroz Bika, čine trokut s navedenim planetama pa stvari postaju lakše, mirnije, izlazimo iz razdoblja napetosti. Stvari se ponovno vraćaju na svoje mjesto, život ulazi u novi povoljniji period. Osjeća se vedrina i optimizam. Materijalna situacija i postignuća postaju sve bolja.

Meni se naročito sviđa utorak, 05. 05. kada će na nebu biti velik zračni trokut Mjeseca, Venere i Marsa. Veliki trokut znači da su tri planete u istom elementu povezane ovim sretnim aspektom.

Misli i ideje glatko teku, komunikacija je dobra i povoljna pogotovo što se tiče emocija i partnerskih odnosa. Ali i u poslovnim i obiteljskim odnosima također nema svađa, prepirki, prepucavanja. Sa svima možemo naći zajednički jezik.

Mjesec svakim danom sve više raste, obasjava ga sve više Sunčevog svjetla da bi svoj vrhunac dosegnuo u četvrtak 7. svibnja/maja, kada imamo puni Mjesec u Škorpionu.

Što se tiče astroloških i suptilnih, duhovnih energija Puni Mjesec u Škorpionu ima posebnu ulogu i izrazitu moć i snagu, to je vrijeme Hekatinih Svetih Vatri (Hekata je jedna od mjesečevih Boginja) pa taj Puni Mjesec zaslužuje svoj zaseban tekst.

Za sada možemo “naštelavati” svoja čula i suptilna tijela na ovaj moćni spiritualni doživljaj.

Irena Dumancic Baranja