Foto: pixabay.com

30. ožujka/marta Merkur se vraća na 12 stupanj Riba. Mars se približava Saturnu. Od 31. ožujka/marta sastaju se na prvom stupnju Vodenjaka. Simbolika ovog aspekta uključuje oprez, ograničenja, strahove, strpljenje, odgovornost, ambiciju. Okolnosti će se početi polako odmotavati.

U ponedjeljak, 30. ožujka/marta Merkur izlazi iz sjene. Vraća se na 12 stupanj Riba, na mjesto s kojeg je 17. veljače/februara krenuo retrogradno. Dolaze nova saznanja i informacije. Moguće je da nam nešto postane jasnije i izvjesnije.

Pojavit će se i intenzivnija potreba za komunikacijom i razmjenom ideja, misli pa i osjećaja. Ovaj nas Merkur u Ribama povezuje, omogućuje nam da u danima izolacije ne osjećamo usamljenost.

Zato se prisjetite onih koje niste dugo čuli niti vidjeli. Obnovite kontakte s dragim ljudima, pomognimo onima u nevolji.

Mars se približava Saturnu. Od 31. ožujka/marta sastaju se na prvom stupnju Vodenjaka. Mars bi prema naprijed, Saturn ga koči.

Simbolika ovog aspekta uključuje oprez, ograničenja, strahove, strpljenje, odgovornost, ambiciju.

Nešto krene pa stane.

Odnosi sa starijim osobama, muškarcima i autoritetima dobivaju na važnosti.

Nekad treba podvući crtu, postaviti granice, reći ‘ne’, donijeti odluku. Pritom budite promišljeni i dosljedni.

Osjetite li tjeskobu ili nemir, imajte na umu da je riječ o prolaznoj nelagodi.

Kritika se teže prihvaća, pruža se otpor, klonite se svađa.

Ne djelujte ako niste spremni. Ne odlučujte u ljutnji.

Aktivnosti su dobre ako su konstruktivne i usmjerene na ostvarenje dugoročnih ciljeva.

Svima nam sada treba strpljenja i unutarnjeg mira. Djelujmo su skladu s mogućnostima. Nemojmo ići preko vlastitih granica, ali niti dopustiti da nas ugrožavaju vanjske okolnosti i strahovi drugih ljudi.

Okolnosti će se početi polako odmotavati.

Dotad prakticirajte sve ono što vas smiruje i vraća k sebi.

Julijana Oremović