Foto: pixabay.com

18.05. u 23:11 sati očekuje nas posebni pun Mjesec u Škorpionu. Na ovaj “Cvjetni mjesec” trebamo početi teći i rasti! Otkrijte više o energijama ovog posebnog punog Mjeseca kao i prognoze za svoj znak!

Pun Mjesec ima način na koji potiče naše najdublje osjećaje. Ali na puni mjesec u Škorpionu, osjećaji koje izražavamo izvana samo su vrh ledenog brijega.

To je zato što ovaj fiksni vodeni znak mora biti imati stvari kontrolom – a to često znači skrivanje neurednih, kompliciranih emocija. Naposljetku, emocije Škorpiona intenzivnije su od većine, tako da je prirodno bojati se da ih ne nadvladavaju.

Što znači ovaj puni Mjesec u Škorpionu?

Ipak, sva ta zaključana energija mora negdje ići. A s teškom koncentracijom planeta u Biku ovog punog Mjeseca, najvjerojatnije ćemo je osjetiti u našim tijelima. Konjunkcija Sunca i Merkura usklađuje nas s porukama naših pet čula – tako da ako smo potisnuli naše istinske osjećaje o nečemu, može se pojaviti fizička nelagodnost ili bol kako bi privukla našu pozornost. Srećom, iskustva poput joge, masaže ili plesa mogu nam pomoći da pronađemo oslobađanje.

Ugađanje također može biti dobro za dušu – sve dok materijalne stvari držimo u njihovoj ispravnoj perspektivi. Ako ne, konjukcija Venere i Urana (također u Biku) bi mogla poljuljati naš svijet, prisiljavajući nas da ponovno odredimo prioritete. Naše vrijednosti i želje upravo sada prolaze kroz radikalnu promjenu pa ako se držimo nečega što više ne želimo ili ne trebamo, vrijeme je da se riješimo toga.

Uostalom, Škorpion je zainteresiran samo za osnovne stvari. A s vladajućim planetom Plutonom u konjunkciji sa Saturnom u Jarcu (dugoročni aspekt koji se usavršava u 2020.), izazvani smo da odbacimo nepotreban teret u našim životima kako bismo mogli posvetiti svoje ograničeno vrijeme, energiju i resurse stvarima koje stvarno važne.

To bi moglo značiti postavljanje čvršćih granica – i vođenje nekih teških razgovora. Srećom, trokut između Saturna/Plutona i Sunca/Merkura pruža povjerenje koje nam je potrebno da stojimo čvrsto na zemlji i utjelovimo naše najdublje istine. Ipak, s Marsom koji je sada u super osjetljivom Raku, želimo nastaviti s oprezom, jer njegov kvadrat s Chironom može izazvati strahove od odbijanja, što nas tjera da se branimo. Sukobi i konfrontacije mogu očistiti put ozdravljenja, ali samo ako ih pažljivo rješavamo.

S Neptunom i čvorovima u točnom aspektu ovog punog Mjeseca, lako se zavaravati u uvjerenju da smo iznad svega toga. No, istina je da većina nas još ima nekih nedovršenih poslova za koje se treba pobrinuti prije nego što doista možemo to nadići – i energetski smo podržani u tome, piše astrology.com.

Rituali ili simboličke akcije koje se sada poduzimamo mogu nam pomoći da oprostimo, izrazimo zahvalnost i napokon otpustimo. Na ovaj “Cvjetni mjesec” trebamo početi teći i rasti!

Čitajte dalje o svom znaku i saznajte više o energijama ovog punog Mjeseca.

Horoskop za pun Mjesec u Škorpionu u svibnju/maju 2019. godine

Škorpion

Promijenili ste se … ali pokušajte to objasniti ljudima koji su vam najbliži; još uvijek se pokušavaju povezati na isti stari način, dok ste vi u sebi potpuno druga osoba.

No nemojte biti brzopleti i kidati veze, jer možda još uvijek postoji način za ponovno povezivanje.

Strijelac

Sanjate o tome da napustite vaš posao? Još je ipak prerano – barem dok ne dobijete bolji uvid kako to učiniti.

Za sada, raščistite prostor u rasporedu kako bi otkrili svoj skriveni talent ili tajnu strast.

Jarac

“Kreativna kontrola” – to lijepo zvuči? Ali nije točno ono što mislite.

Imati izvornu ideju je odličan početak – ali kako bi je u potpunosti oživjeli, na kraju ćete se morati predati i pouzdati se u kreativni proces.

Vodenjak

Održavajte vatru – trebat će vam da vas održi fizički, mentalno, emocionalno i duhovno dok prolazite kroz neke duboke unutarnje promjene.

Sada se pojavljuju novi uvidi vezani za vaš istinski poziv i put služenja u svijetu.

Riba

Lako je izgubiti se u vlastitoj struji svijesti.

Razmislite o tome da se pridružite zajednici koja pruža podršku ili usvojite novu filozofiju ili način života koji vam se čini smislen.

Ovan

Žanjete ono što ste posijali. Uložili ste krv, znoj i suze u svoju karijeru i te će investicije uskoro početi donositi plodove (ako već nisu).

Samo se sjetite vratiti svoje dugove – još bolje, platite ih naprijed!

Bik

Koja je vaša opsesija? Naša kultura šalje mnogo razgranatih poruka o onome što trebamo željeti u životu – ali samo vi znate što vas zapravo uzbuđuje.

Ako nešto ne odgovara vašim najdubljim željama, slobodno recite “ne hvala”.

Blizanci

Više goriva za vatru – kada radite i živite na ovoj razini intenziteta, potrebno je mnogo da bi vaš motor radio! Ipak, ovaj tempo možda neće biti zauvijek održiv.

Uskladite svoju strast s pragmatizmom kako biste izbjegli izgaranje.

Rak

Obećanje je obećanje. I jednom kada ste se obvezali, ne možete se povući … čak i kad je jasno da je vrijeme da nastavite dalje.

Ali imate samo toliko vremena i energije da vas nitko neće kriviti ako ga počnete trošiti selektivnije.

Lav

“Ponos i radost”: Ako moramo pogađati, tako misle vaši članovi obitelji o vama. Već ste ih dovoljno impresionirali – zar nije vrijeme da počnete provoditi osobnije smisleni cilj?

Razmotrite kakvo naslijeđe želite graditi.

Djevica

Vjerujemo u vašu viziju i jasno je da i vi to činite. Više nego bilo koji drugi znak, uspijevate biti i idealist i realist.

Sve što vam je potrebno je dobro osmišljena misija kako biste privukli više navijača za vašu stvar.

Vaga

Ovaj pun Mjesec naziva se “Cvjetni Mjesec …” i upravo sada, sve sjeda na svoje mjesto!

Ali netko, negdje, bi se mogao žrtvovati za to. Ne zaboravite zahvaliti – i vratiti.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić