Foto: pixabay.com

Ovo je dobro vrijeme za početak novih projekata i donošenje odluka kojima ćemo u svoj osobni i poslovni prostor unijeti više stabilnosti, odgovornosti i izvjesnosti. Važno je djelovati na način da imate jasnu viziju. Ovaj Jupiter nam poručuje – daj mi dobar plan, razvij strategiju ostvarenja, budi odgovoran i discipliniran, a ja ću ti dati obilje i podršku!

Jupiter 2. prosinca/decembra ulazi u Jarca i ostat će u tom znaku do 19. prosinca/decembra 2020. Ova promjena može značajnije utjecati i na naše živote jer se otvaraju neka nova vrata, ukazuju nove mogućnosti, a o kojim temama će biti riječ, ovisi o mjestu koje će on u idućih nešto više od mjesec dana zauzimati u vašem osobnom horoskopu.

Njegovo kretanje ovim zemljanim i realnim znakom stvara posve drukčiju energiju. Dok je bio u Strijelcu imali smo vizije, planove, širili horizonte, osvajali nove ideje, a sada je došlo vrijeme da to i utemeljimo i ostvarimo, da svojim snovima i planovima damo materijalan oblik.

Ovaj Jupiter nam poručuje – daj mi dobar plan, razvij strategiju ostvarenja, budi odgovoran i discipliniran, a ja ću ti dati obilje i podršku!

Pokušajte se prisjetiti koja su zbivanja bila aktualna tijekom 2008. godine jer se tada ovaj veliki planet posljednji put kretao znakom Jarca. Ta područja, teme bi ponovno mogli dobiti na važnosti.

Mnogi bi mogli proći kroz značajnije promjene na polju karijere, poslovnog, ali i životnog statusa (brak, nova veza ili raskid).

Ovo je dobro vrijeme za početak novih projekata i donošenje odluka kojima ćemo u svoj osobni i poslovni prostor unijeti više stabilnosti, odgovornosti i izvjesnosti.

Važno je djelovati na način da imate jasnu viziju, ali i dobro razrađenu strategiju ostvarenja svojih ambicija i potreba.

Što želite? Kako to ostvariti?

 

Sada treba biti realan, praktičan, discipliniran i djelovati u skladu sa stvarnošću. Imati, izgraditi čvrste temelje i strukturu, a tada će biti jednostavnije doći do ispunjenja. Trud i energiju koje ste u proteklih godinu dana ulagali u ostvarenje svojih ciljeva sada bi vam se mogli isplatiti.

Ovaj Jupiter nam pomaže da postanemo odgovorniji, pronađemo autoritet u samima sebi, da odrastemo i donosimo zrelije odluke.

Podrška može doći od strane autoriteta, starijih osoba, ali nam isto tako nekad oni mogu i otežati na putu realizacije pojedinih planova.

Zdravstvene smetnje koje mogu proizaći iz ovog tranzita češće su povezani s kostima, koljenima, zubima, nekad i s kožom.

Na intimnom, ljubavnom planu ovaj Jupiter odbacuje sve što nema vrijednost i svrhu. Dok je striječevski Jupiter jurišao prema pustolovinama i novim osvajanjima, ovaj Jupiter traži stabilnost, povjerenje, pouzdanost i odnos u koji se isplati ulagati.

Tijekom svog kretanja Jarcem susretat će se s Plutonom, a naći će se i u blizini Saturna (ožujak/mart, travanj/april, svibanj/maj, studeni/novembar, prosinac/decembar) pa bi ti mjeseci mogli imati posebnu važnost.

Dobrobiti ovog tranzita najviše će osjetiti pripadnici Jarca, Bika i Djevice, te oni koji imaju podznak u tim znakovima. Pogodovat će i Ribama i Škorpionima.

Ovnovi i Vage, dijelom i Rakovi mogli bi raskinuti neke ugovore ili odnose te učiti kako s više opreza i promišljenosti prilaziti materijalnim, poslovnim, ali i privatnim pitanjima.

Julijana Oremović