Designed by Freepik

U utorak, 2. srpnja u 21 sat i 24 minute odvit će se potpuna pomrčina Sunca na 10 stupnju Raka. Pomrčina Sunca ujedno je i mladi Mjesec. Riječ je o vrlo intenzivnom zatvaranju jednog ciklusa. Ako ste posljednjih tjedana ili čak mjeseci imali neku temu koja vas je silno zaokupljala, koju niste znali riješiti, s ovom bi pomrčinom stvari mogle izaći na vidjelo!

Riječ je o jednom od najosjetljivijih znakova Zodijaka, a njegova je priroda topla, brižna, obiteljski nastrojena. Često s njim ‘uređujemo’ i sređujemo privatni život, stambene prilike, upoznajemo vlastite osjećaje.

Pomrčina Sunca ujedno je i mladi Mjesec. Riječ je o vrlo intenzivnom zatvaranju jednog ciklusa. Ako ste posljednjih tjedana ili čak mjeseci imali neku temu koja vas je silno zaokupljala, koju niste znali riješiti, s ovom bi pomrčinom stvari mogle izaći na vidjelo. S tim da imajte na umu da je utjecaj pomrčina dugoročan, i da traje otprilike i do 6 mjeseci, do idućeg takvog fenomena. Dakle riječ je o jednom procesu, putovanju koji bi vas dugoročno mogli dovesti do rješenja, odluke, spoznaje.

Iako simbolika ove pomrčine ovisi o tome gdje pada u vašem osobnom horoskopu, načelno, budući da je riječ o znaku Raka, privatna pitanja bit će u središtu pozornosti. Obitelj, roditeljska uloga, naslijeđe predaka, odnosi s majkom, ocem, stambeno pitanje. Osjećaj pripadnosti također je važan.

Mogu li se prepustiti s povjerenjem nekim intimnijim i bliskim odnosima?

Koliko dopuštam drugima da mi priđu?

Kako mogu poboljšati svoj privatni život na način da on postane moje mjesto sigurnosti iz kojeg izlazim u svijet?

Brinem li više o drugima, nego o sebi?

Kako izaći na kraj s vlastitom ranjivošću?

Ovo su trenuci kada možemo izgubiti kontakt s razumom, ući dublje mrak (nesvjesno) i s ponovnim pojavljivanjem Sunca osvijetliti neke nejasnoće i dileme. Nešto novo dolazi u naš život, nešto što ne možemo predvidjeti, planirati, nešto što nam je potrebno kako bismo preobrazili vlastite obrasce ponašanja, napustili ono što nam ne služi, otvorili novi ciklus u svom životu.

Sa svakom pomrčinom nešto umire, novo se rađa.

Što to novo želite poroditi u svom životu?

Koji strahovi vas koče kako biste živjeli ono što duboko u sebi priželjkujete?

Zanimljiva je ova pomrčina i po sudjelovanju Saturna i Mjesečevih čvorova. Kao da ima sudbinski, karmički značaj. Iskustva koja će uslijediti bit će neizbježna i odvijaju se u svrhu našeg rasta.

Možda će se neka situacija iz vaše prošlosti ponovno reinkarnirati kako biste ju danas mogli bolje shvatiti, naći mir s njom. Imamo priliku osloboditi se utega prošlosti.

Koja trauma iz djetinjstva i odnosa s roditeljima i danas djeluje na vaše izbore i ponašanje?

Neke stare navike i obrasce ponašanje potrebno je preobraziti da bismoi lakše napredovali

Oslobodite se strahova koji su ukorijenjeni. Djelujte s više povjerenje.

Nemojte raditi nešto što morate, nego zato što to želite.

Koje vam okolnosti pružaju emocionalnu sigurnost, a koje vam ju oduzimaju?

Mars se nalazi na prvom stupnju Lava, u blizini Merkura, a Uran ih tjera da djeluju naglo, nepromišljeno, da izađu iz zone poznatog i istraže nešto sasvim novo. S ovim aspektom lako je moguće da dođe do neočekivanih obrata u našem životu, do nekih aktivnosti, razgovora, svađa, nečega što će nas ili uznemiriti, ili uzbuditi. No u svakom slučaju primorava nas na djelovanje.

O kojim je temama riječ, teško je reći jer sve ovisi o tome gdje ovi planeti padaju u vašem horoskopu, no budući da je Lav simbol ljubavi, zabave, srca, djece, a Bik egzistencije, novca i osjećaja osobne vrijednosti, možda tu možete tražiti neki trag.

I ova pomrčina djelovat će na sve nas, najviše na pripadnike kardinalnih znakova, Raka, Jarca, Vage i Ovna.

U ovom nas mjesecu očekuje još jedna pomrčina, Mjesečeva u znaku Jarca, 16. srpnja.

Sretno i mirno putovanje kroz ove intenzivne unutarnje i vanjske promjene…

Julijana Oremović